POTOVANJE V SAMEGA SEBE

POTOVANJE V SAMEGA SEBE

tečaj osebne rasti

 

Potovanje v samega sebe je tečaj osebne rasti v okviru šole odpiranja zavesti. Zajema 7 različnih modulov – po 7 energijskih centrih, ki se dopolnjujejo in nadgrajujejo – prepričanja, odnosi, moj jaz, pot ljubezni, izražanje sebe, to kar mislim vidim, resnica modreca.

Življenje je potovanje na katerem spoznamo sami sebe. Z zavedanjem in prepoznavanjem svojih potencialov, prepričanj in vzorcev boste v sebi in v svojem življenju vzpostaviti harmonijo. Energijsko boste bolj pretočni in ter lažje boste vzpostavili notranje ravnovesje in se približali svetlobi.

Skozi ozaveščanje lastnih prepričanj in vzorcev boste postavili dobre temelje, na katerih boste lahko gradili naprej. Lahko boste očistili svojo preteklost, prisluhnili sebi in bolje razumeli odnose z drugimi. A vse se začne znotraj vas. Stvari ne zapleta življenje ampak vi sami. Bolj, ko se povezujete z močjo v sebi, svobodnejši boste na vseh področjih. Kdor hodi po poti ljubezni ta vse bolj živi in uresničuje svoje življenje in se bliža svetlobi. Bolj ko boste energijsko pretočni, bolj boste izražali sebe, se zavedali moči vaših misli in bolj boste zdravi.

Z notranjim ponotranjenjem boste svoje čutenje, mišljenje in delovanje vse bolj usmerjali na Višje, Boga, Univerzum, Izvor ali kakorkoli to imenujete. Z razširitvijo in stabilizacijo zavesti boste pripravili dušo na notranjo pot in dvignili duhovne moči, da okrepljeno delujejo v vas.

Spoznavali boste, kako lahko z nadziranjem misli in postavljanjem pozitivnih misli sprejmete veliko več ljubezni. Prepoznali boste kar je dejavno v vaši podzavesti in tako premagali negativna nagnjenja. Bolje boste razumeli, kako učinkujejo na vas pozitivni in negativni občutki, misli, govorjenje in delovanje. Tako boste spoznavali božjo voljo v vas, prebujali boste resnično ljubezen in naposled zajemali iz svoje notranjosti. Notranja pot vas bo vodila k veselju in miru, k osvoboditvi vas samih.

Tečaj poteka v obliki predavanj, pogovorov, praktičnih vaj, vodenih meditacij ter napotkov za delo doma. Osnovno učno gradivo je povzeto po knjigi Notranja pot, kjer je zbrano delo po prerokinji Gabriele Wurzburg (Univerzalno življenje).

 

PODROBNEJŠI OPIS PROGRAMA:

1. Prepričanja in vzorci
Življenje je odraz vaših prepričanj, programov, ki ste si jih naložili v času življenja – da je treba veliko delati, da je težko zaslužiti, da nisem dovolj dober, da si ne zaslužim, da se to ne spodobi… Z ozaveščanjem boste očistili svojo notranjost in tako boste lahko postavili dobre temelje, na katerih boste lahko gradili naprej.

2. Odnosi
Kakšne »pogodbe« vse sklepate v medsebojnih odnosih, a o tem nikoli ne govorite? Ljudje se do vas vedejo tako, kot jim dovolite. Če se pritožujete nad drugimi ljudmi, se v resnici pritožujete nad delom sebe. Odnosi obstajajo zato, da bi se drug od drugega učili in so naši največji učitelji. Le tisti, ki je očistil svoje težave in svojo preteklost lahko prisluhne svojim bližnjim in jih zares sliši.

3. Kdo sem – Moj jaz
Vse življenje bežimo od sebe. Človek si vedno prizadeva, da bi ‘nekaj bil’, nihče ni sproščen s sabo, kakršen je. Velikokrat nočemo sprejeti vseh svojih delov. Zasujemo se z alkoholom, hrano… To so načini kaznovanja samih sebe, ker nismo popolni. Toda biti popoln za koga? Iskanje sebe se začne znotraj vas. Smo eno z kozmosom. Kdor izgubi sebe, se bo našel. Stvari ne zapleta življenje temveč mi sami s svojimi zamerami, egoizmi, nedorečenostjo… Bolj ko se povezujete z močjo v sebi, svobodnejši boste na vseh področjih življenja.

4. Pot ljubezni
Prava narava boga je ljubezen, ljubezen pa je neločljivo povezana s služenjem. Kdor ljubi, želi služiti. Če ne znaš služiti, ne znaš niti ljubiti. Kdor bi rad hodil po poti ljubezni, ta vse bolj živi in uresničuje svoje življenje in vse manj gleda na zunanje, na svet samo s telesnimi očmi. Kdor se približa notranji ljubezni, ta čuti notranje moči, razvoj duše in notranjo radost. Ta pot je obenem osvoboditev od bremen, ki ležijo na duši. Šele, ko ljubite se počutite izpolnjene, takrat je ljubezen brezpogojna, ker od nikogar ničesar ne zahtevate v zameno. Ko se čutimo izpolnjene ne potrebujemo ničesar, ker to že imamo. Ljubezen je tista, ki vas bo obvarovala.

5. Izražanje sebe
Kateri jezik govorite? Ali vaše besede ustrezajo vašim mislim? Govorite jezik vaše duše?
Človek si ustvari večino karme tudi s svojim dolgim in ostrim jezikom. Jezik je na eni strani povezan s prehrano, po drugi strani pa lahko z besedami nekoga povzdigneš, razveseliš, osrečiš ali prizadeneš. S pomočjo tvojega govora, tona glasu, izraza na obrazu in obnašanja sporočaš, kaj misliš, čutiš in zaznavaš. Notranja beseda teče iz duše v možgane in slišati duha v sebi je predstopnja poti k enosti. Peti energijski center je središče komunikacije, izražanje svoje biti, čiste besede. V harmoniji smo, ko duša in razum govorita isti jezik.

6. Vidim to kar mislim
Vidimo, kar mislimo in kar mislimo, vidimo. Tako kot mislite, tako tudi doživljate. Vsaka vaša misel je vaš oddajnik. Če nekaj dovolj dolgo ponavljate, se vtisne v možgane in to postane del vas. Pomembno je kaj mislimo, saj se nam bo to dogajalo. Zato: „Pazite kaj mislite!“ Vaša duša je kot knjiga. V njej je vsebina vaših pozitivnih in negativnih misli in dejanj. In kar je duša shranila, to izžareva. Zato vam vaš razum ne pove kdo ste, ampak to izžareva vaša duša.

7. Resnica modreca
Vsak od nas je edinstven. Ko začnete živeti resnico, živite sebe. To pomeni, da ste to kar v svoji notranjosti resnično ste. Takrat ste najmočnejša vez znotraj sebe – takrat se čudeži dogajajo. Duhovno prebujeni človek preprosto ve.

 
 

KJE: Antistresni studio Šk. Loka – Kranj ali kjerkoli po Sloveniji  po        predhodnem dogovoru.

KDAJ: 2 vikenda, sobota in nedelja od 9.00 do 14.00 ure. Točni datumi    bodo objavljeni pod rubriko aktualno in na facebooku.

Z VAMI BO:
Petra Nartnik, terapevtka naravnega zdravljenja, vodja šole odpiranja    zavesti, maserka in vaditeljica telovadbe za zdravo hrbtenico.

V procesu večletnega raziskovanja, učenja in osebnega razvoja mi je    postalo jasno, da poznavanje telesa ni dovolj. Kot terapevtska maserka in dolgoletna vaditeljica telovadbe za zdravo hrbtenico sem spoznala, da pravo ravnovesje dosežemo s poglobitvijo vase, z raziskovanjem svojih notranjih občutij, z odkrivanjem in izražanjem svoje resnice.

Vzporedno sem samoraziskovala, se učila s pomočjo številnih knjig in tečajev osebne rasti in spoznavala sebe, svoj notranji svet, univerzalne zakonitosti in njegovo delovanje. Izpopolnjevala sem se v šoli za bioterapevte pri znanem bioterapevtu Marjanu Ogorevcu in drugod. Nekaj let že oblikujem in vodim delavnice s področja osebne rasti.

Zavedam se, da je za vsakogar edina prava pot, pot v notranjost samega sebe. In le vsak sam lahko najde to pot vase.