DELAVNICE ZA PODJETJA

Promocija zdravja zaposlenih / teambuilding

Ker se zavedate, da podjetje so zaposleni, s tem ustvarjate zdravo ter uspešno podjetje.

V današnjem hitrem tempu življenja je stres že popolnoma nekaj vsakdanjega zato je vzdrževanje ustreznega psihičnega in fizičnega telesa postalo nuja. Zdrav in srečen delavec povečuje svojo učinkovitost in storilnost, kar vašemu podjetju pripomore do boljših končnih rezultatov. Tudi sama sem delala v različnih delovnih okoljih in se zavedam, kako zelo pomembno je dobro počutje in s tem zadovoljstvo posameznika.

Vašim zaposlenim bom predala znanje, vi pa jim podarite izkušnjo z učinkovitimi delavnicami za telo in duha. Te vključujejo jogo za razgibavanje, qigong vaje za poživitev telesa, antistresne in dihalne tehnike, vodeno meditacijo in masažo. Vse skupaj pa jim bo izboljšalo odnos do sebe in medsebojne odnose.

POZITIVNI UČINKI ZA VAŠE PODJETJE:

 • Zmanjšajo se stroški glede odsotnosti iz delovnega mesta zaradi bolniškega dopusta.
• Zmanjša se fluktuacija delovne sile.
• Poveča se stopnja produktivnosti ter kakovost izdelkov in storitev.
• Poveča se zadovoljstvo zaposlenih in strank.
• Večja ozaveščenost zaposlenih glede vpliva stresa na njihovo življenje in jim nudite orodja, kako obvladati stres na delovnem mestu in doma.
• Izboljša se poslovanje podjetja ter odnosi znotraj njega.
• Je naložba v najpomembnejši del podjetja, njihove zaposlene.

POZITIVNI UČINKI ZA ZAPOSLENE:

 • Večja motivacija, učinkovitost in vzdržljivost pri delu.
• Izboljšajo se medsebojni odnosi ter odnosi s strankami.
• Izboljša se koncentracija in prisotnost.
• Lažje obvladovanje stresnih situacij in boljše razpoloženje.
• Zaposleni imajo več energije.
• Lajšanje bolečin (glavoboli, bolečine v vratu, križu, nogah, rokah).
• Večji vnos kisika v telo, ki preprečuje utrujenost.
• Zmanjšajo se možnosti poškodb, ki lahko nastanejo pri delu zaradi ponavljajočih se gibov.
• Izboljša se kvaliteta njihovega življenja.

Za vas in vaše zaposlene sem pripravila paleto zanimivih in produktivnih delavnic:

CELOSTNA VADBA

Celostna vadba je vadba za poživitev telesa in duha in je mešanica različnih tehnik. Sestavljena iz lažjih joga vaj za razgibavanje, qigong vaj za poživitev telesa in dvig vitalne energije, dihalnih ter antistresnih vaj, ki pa so primerne za vsakodnevno rabo. Zaključimo z zvočno kopeljo in vodeno meditacijo za umiritev uma ter čiščenje notranjih organov.

Sam potek in zahtevnost vaj se prilagajata skupini in se upoštevajo njihove želje in potrebe. Namen vadbe je, da se ob vseh obremenitvah in hitrem tempu življenja razbremenimo, odvržemo težka bremena, se umirimo, povečamo energijski pretok v telesu in polno zadihamo. Zaposleni bodo lahko nahranili svoje telo, se sprostili, napolnili svoje baterije in se vrnili regenerirani, lahkotnejši in jasnejših misli za nove izzive, ki so pred njimi. Trajanje 120 minut (90 min vadba + 30 min meditacija).

SAMOMASAŽA IN / ALI MASAŽA V PARU

Masaža je ena izmed najstarejših tehnik zdravljenja in je stara več kot 5000 let in v takšni in drugačni obliki jo poznajo povsod po svetu. Glavoboli, utrujenost, stres, napetosti, bolečine v mišicah… Vse to lahko izboljšamo z masažo. Masaža je namenjena ohranjanju in krepitvi zdravja. Poleg telesnih učinkov, sproščanja mišičnih napetosti, pospešitvi krvnega obtoka, boljše regeneracije tkiv, masaža deluje tudi na psihični ravni, saj nas pomiri in razbremeni. Omogoča nam uravnotežen pretok energije in vpliva na naše počutje .

Pomagamo si lahko sami s samomasažo, kjer sproščamo napetosti, nakopičen stres, omilimo bolečine ter zbudimo in poživljamo utrujeno fizično telo. Predvsem pa je samomasaža čas, ko prisluhnemo sebi. Z masažo v paru pa pomagamo en drugemu. Prednost je v tem, da smo lahko bolj sproščeni in dosežemo večji učinek. Dotik ima zelo velik psihološki učinek in z dotikom drugega se človek razelektri. Masaža se izvaja na obleko, najlažje leže na blazini, lahko pa tudi sede na stolu.

Izberete lahko: samomasaža (60 min), samomasaža + masaža v hrbta v paru (120 min) ali masaža hrbta, rok ali nog v paru (120 min).

VODENA MEDITACIJA

Meditacija je preprosta in praktična metoda sproščanja notranjih napetosti, s katero utišamo raztresene misli in vzpostavimo ravnovesje tako telesa kot duha. Tu se začnejo tudi procesi samozdravljenja. Z nekaj osnovnimi napotki oziroma usmeritvami bodo udeleženci kaj hitro spoznali osnove meditacije (45 min). Nadaljevali bomo z vodeno meditacijo za umiritev in odpiranje srca (45 min). Meditacija se lahko izvede leže ali sede.

ANTISTRESNE IN DIHALNE TEHNIKE

Preproste antistresne in dihalne tehnike za vsak dan, kjer se bodo zaposleni praktično seznanili z osnovnimi metodami, vajami in hitrimi triki, kako se osvoboditi stresa, se sprostiti in umiriti. Z dihalnimi vajami pa se bomo poleg sproščanja naučili tudi, kako poživiti svoje telo v primeru padca energije in s tem pripomogli k večji storilnosti. Gre za sproščanje fizičnih in psihičnih obremenitev ter večjo pretočnost in lahkotnost telesa, kar pa prispeva tudi k boljšim medsebojnim odnosom. Trajanje 90 – 120 minut.

Odženite stres in zadihajte!

JOGA NA DELOVNEM MESTU

Hitre in učinkovite rešitve na posameznem delovnem mestu oziroma okolju. Lahko je to v pisarni, proizvodnji ali na terenu. Pokazala vam bom nekaj preprostih in učinkovitih vaj, ki jih bodo delavci na svojem delovnem mestu lahko izvajali mimogrede in tako izboljšali svoje počutje. S tem bodo razbremenili svoje telo in duha in preprečili morebitne poškodbe, tako fizične kot psihične. Trajanje 60 min oziroma po dogovoru.

Rezervirate si brezplačen posvet.

Za vse dodatne informacije sem vam na voljo na tel. 041 873 612 ali na

info@petranartnik.com.