JOGA VADBA

JOGA VADBA - že 25 let

Življenjski ritem od nas pogosto zahteva preveč psihičnih ali fizičnih obremenitev in premalo gibanja. To prinaša stres, napetosti, glavobole, bolečine v križu, poškodbe, nepravilnosti v gibalnem aparatu in splošno nelagodje. Zakaj ne bi zaživeli drugače?

Joga vadba je zasnovana na razgibavanju celotnega telesa s poudarkom na razgibavanju hrbtenice, ki je vir življenja in hkrati povzročiteljica številnih težav. Vključuje pravilno dihanje in celosten pristop k vadbi. Namenjena je vsem, ki si želite izboljšati počutje. Vadba se prilagaja dinamiki skupine in poteka v manjših skupinah, kajti z osebnim pristopom želim vsakomur ponuditi kar največ.

Cilj vadbe:

     • sproščanje bolečin v hrbtenici
     • sproščanje mišičnih napetosti in zakrčenosti
     • povečanje gibljivosti in prožnosti telesa
     • izboljšanje počutja
     • izboljšanje krvnega obtoka in boljša regeneracija tkiv
     • preprečevanje poškodb
     • ohranjanje vitalnosti in podaljšanje telesne mladosti
     • sproščenost in lahkotnost

Pri izvajanju vaj dosežemo veliko večji učinek, kadar jih izvajamo pravilno. S tem telo razbremenimo, naredimo bolj prožno in zmanjšamo možnost poškodb, bolečin ter slabega počutja. Najbolj pomembno je, da to postane naš način življenja in da to, mimogrede, vključimo tudi v svoj vsakdan. S tem si podaljšamo telesno mladost in dolgoročno zagotovimo veliko bolj kakovostno doživete, aktivnejše in polnejše dni.

Redno raztezanje je nujno za dobro počutje in dolgo življenje ter zagotavlja prožne mišice, ki jih potrebujemo za dejavno življenje. Če pravilno uporabljamo mišice in sklepe, bodo ti delovali dlje. Le nekaj minut na dan preproste vadbe poveča gibčnost. Zato je še kako pomembno zdravo, pravilno in učinkovito raztezanje.

Joga vadba poteka v torek ob 17.30 in ob 19.00 uri v prijetnem studiu na lokaciji Šk. Loka – Kranj.

Ko se naučite čutiti in slišati svoje telo hitreje, ugotovite, kdaj nekaj ni v redu in takrat si lahko z vajami pomagate sami.