Antistresna vadba – Kako poteka?

***

ANTISTRESNA VADBA – KAKO POTEKA?

Da si boste lažje predstavljali kako poteka antistresna vadba in zakaj je pomembno, da ta postane del vaše redne prakse.

Gre za lahkotno obliko vadbe, ki deluje na sprostitvi tako uma kot telesa. Vadbo, kjer odvržeš svoje obveznosti in skrbi, izprazniš vse negativne in obremenujoče navlake ter vzpostavljaš mir in harmonijo v sebi. Napolniš svoje baterije z mirom, svetlobo in svobodo ter s pozornostjo in ljubečim odnosom do sebe.

Z dihalnimi tehnikami (pranajama) predihavamo, prečiščujemo, se naučimo pravilnega dihanja, ta nam še posebej pomaga v stresnih situacijah in se napolnimo z čisto energijo. Energijske vaje nam pomagajo za uravnotežen energijski pretok in ravnosvesje v telesu. Prav tako nekateri joga položaji omogočajo boljšo pretočnost meridianov, ki po kitajski tradicianalni medicini predstavljajo energijske kanale po katerih teče življenjska energija do vseh delov telesa. Včasih delamo na čiščenju notranjih organov, ozaveščamo notranje delovanje, izvajamo obrazno jogo, stimuliramo akopresurne točke za določene težave in izvemo koristne usmeritve, ki jih lahko vključimo v naš vskdan.

Vadbo ponavadi zaključimo z vodeno meditacijo, kjer se naučite umiriti in sprostiti svoj um in telo, spuščati razne obremenitve, ki vas težijo ter se vse bolj zavedati notranje tišine. Takrat je tudi omogočen večji pretok izvorne energije, tako ste bolj povezani sami s sabo in z vsem svetom. V sebi boste čutili mir in hkrati poživljajočo energijo, ki teče skozi vas. Meditacija je stanje, v katerem ste v sozvočju z univerzalno ljubeznijo in tu se lahko samodejno začnejo tudi procesi samozdravljenja.

Z antistresno vadbo se boste naučili umiriti vaš um ter prisluhniti svojemu telesu, srcu in postali bolj čuteči, ljubeči. Odvrgli boste težka bremena ter se napolnili z čisto in pozitivno življenjsko energijo. Bistvo je, da to postane vaš način življenja, da to delovanje in spoznanje vnesete v vaš vsakdan. Da se boste znali umiriti, ko bo to potrebno, čutiti sebe in se tako hitreje prepoznali in slišali v različnih situacijah ter sprejemali pravilnejše odločitve, bili bolj zadovoljni in lažje jadrali skozi življenje.

Antistresna vadba se izvaja 1x tedensko po 75 minut (vsako sredo). Poteka v majhnih skupinah (6-8 udeležencev) in tako zagotavlja večji mir in skoraj individualen pristop. Udeležba je mogoča po predhodni najavi.

Več na: https://petranartnik.com/antistres/